Machine produceert 720 pallets per uur

Machine produceert 720 pallets per uur

Pasec, onderdeel van het Nederlandse Pooling Partners, verhoogt haar output met een snelle palletdekkenmachine. De machine produceert 720 pallets per uur, waarin 5.760 planken en 28.800 nagels verwerkt worden – een productiestijging van 20% in vergelijking met de vorige machine.  Pasec produceert jaarlijks meer dan 3,5 miljoen pallets, kisten, kratten en kabeltrommels.

Pooling Partners investeert de afgelopen jaren in automatisering, procesoptimalisatie en ondernemerschap bij de medewerkers. Dit resulteerde in 2017 in een omzet van bijna 328 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk. De laatste twintig jaar transformeerde het bedrijf van een pure pallet-producent tot een data-gedreven, full-service logistieke partner voor bedrijven over de hele wereld.
De palletdekkenmachine zorgt, buiten de snelheidsverbetering, ook voor een kwaliteitsverbetering. ‘De machine is bijzonder robuust en stabiel,’ zegt Paul van Gerwen, directeur van Pasec. ‘Het is een genot om te zien hoe de techniek zijn werk doet, hoe de machine de pallets maakt en hoe strak die er uitkomen.’

www.poolingpartners.com

 

Artikel delen