M-real wordt Metsä Board

De Finse kartonproducent M-real heeft haar naam veranderd in Metsä Board. Tegelijk krijgt het bedrijf een nieuwe visuele identiteit en een nieuw logo (een gestileerd rendierhoofd). Die nieuwe benaming volgt op de naamsverandering van het moederbedrijf, de bosbouwgroep Metsäliitto die de Metsä Group geworden is. Alle dochterondernemingen worden op dezelfde manier herdoopt zoals Metsä Wood, Metsä Fibre en dan nu Metsä Board.

Voor de kartonproducent, die in 1986 door een fusie tot stand gekomen is en tot 2001 als Metsä-Serla door het leven ging (toen nam het bedrijf de naam M-real aan), is het in zekere zin een terugkeer naar de bron. Nadat M-real in 2008 zijn activiteiten op het vlak van fijne papieren aan Sappi verkocht had, concentreerde het bedrijf zich weer op de kartonproductie.

M-real becomes Metsä Board

The Finish producer of cartonboard M-real has changed it’s name into Metsä Board. The company has a new logo too. The new name follows the name change of the mothercompany Metsäliito into Metsä Group. M-real concentrated on boardproduction in 2008 after selling the fine paper division to Sappi.

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen