M-Real investeert in vouwkartonproductie

De Finse papierfabrikant M-Real wil 30 miljoen euro investeren in twee fabrieken voor vouwkarton in respectievelijk Äänekoski en Kyröskoski.

Met de investering wil M-Real de capaciteit in totaal met 70.000 ton verhogen. De investering in Kyröskoski moet eind 2011 afgerond zijn, die in Äänekoski (zie foto) in het voorjaar van 2012.
M-Real onderhandelt vandaag in Äänekoski over het aantal arbeidsplaatsen dat gehandhaafd blijft. Hier plant de fabrikant namelijk om tien van de 130 banen te schrappen. De plannen hebben geen gevolgen voor de werkgelegenheid in de fabriek in Kyröskoki.
Na afronding van de investeringen bedraagt de jaarlijkse productiecapaciteit in Äänekoski 240.000 ton en die in Kyröskoski 190.000 ton. In beide fabrieken wordt vooral vouwkarton voor levensmiddelenverpakkingen geproduceerd. M-Real ziet nog potentieel om de capaciteit in beide fabrieken verder te vergroten. Bovendien heeft de papierfabrikant aangekondigd de jaarlijkse productie van vouwkarton bedrijfsbreed op te schroeven tot 935.000 ton per jaar.

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen