Lustrum Verpakkingskundigen tijdens Foodtech 2013

De Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) viert op 15 mei haar 25-jarig bestaan tijdens de Foodtech-beurs in het Autotron Rosmalen. De keuze om deze voedingsmiddelenbeurs als plek voor het lustrum te kiezen, heeft te maken met de prominente positie van verpakken in de voedingssector en het toenemend belang van de verpakkingskunde in deze, en vrijwel elke tak van industrie.

Het feestelijke programma wordt gecombineerd met een bezoek aan de vakbeurs waar procestechniek, voedselveiligheid en verpakken de boventoon voeren. In de ochtend kunnen de verpakkingskundigen hun licht opsteken over de nieuwste technieken waar zij binnen hun vakgebied mee te maken hebben. Aansluitend volgt het VNV-congresprogramma in één van de zalen van het Autotron. Wat dat middagprogramma inhoudt, blijft nog even geheim, maar het belooft een leerzame, productieve en vooral inspirerende dag te worden met vakgenoten onder elkaar. De dag wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Relatief jong specialisme

Verpakkingskunde is een relatief jong specialisme. Met de opkomst van het supermarktkanaal in de jaren '60 wordt het verpakken op industriële schaal relevant. Met de verdere ontwikkeling van de kunststoffen neemt het vakgebied een grote vlucht. Aanvankelijk leert men het vak in de praktijk; in het laboratorium, aan afvullijnen en in distributiecentra en supermarkten. Tegenwoordig zijn verpakkingskundigen breed opgeleid om over disciplines en de keten heen ontwikkelingen aan te sturen: marketing, logistiek, inkoop, verkoop en productie spelen allemaal een rol bij innovatie, kostenbeheersing en duurzaamheid. De behoefte aan een beroepsvereniging stimuleert uitwisseling van kennis en kunde op dit nog relatief kleine vakgebied en stimuleert de noodzakelijke verdere professionalisering in de markt. De VNV telt op dit moment ruim 180 leden. Op de website van de VNV is alle informatie over de vereniging te vinden.

 www.verpakkingskundigen.nl / www.easyFairs.com

 

 

Packaging Professionals celebrate anniversary during Foodtech 2013

The Dutch association of packaging professionals (VNV) will celebrate on May 15th its 25th anniversary on the Food Tech fair in the Autotron Rosmalen.

www.verpakkingskundigen.nl / www.easyFairs.com

 

Reacties

Reactie toevoegen