luchtkussens

Luchtkussens van 100% gerecycleerd materiaal

Storopack lanceert een nieuwe folie voor luchtkussens die volledig gemaakt is van gerecycleerd materiaal: AIRplus 100% Recycled. Het heeft dezelfde beschermde eigenschappen als gewone luchtkussens. Daarmee biedt het een oplossing voor bedrijven die naast een beschermende verpakking van hoge kwaliteit ook duurzaamheid belangrijk vinden. 

Gerecycleerd materiaal

De nieuwe folie is recycleerbaar en moet na gebruik in de recyclagekringloop terechtkomen. Het resultaat is dat er 30 procent minder broeikasgas wordt uitgestoten. Het lage gewicht van luchtkussens zorgt er voor dat de CO2-uitstoot lager is in de hele logistieke keten in vergelijking met alternatieve materialen. Door het gebruik van gerecycleerd materiaal worden er ook fossiele grondstoffen bespaard.

luchtkussensDuurzaamheidsstrategie

“AIRplus® 100% Recycled past perfect binnen onze duurzaamheidsstrategie. We kunnen er onze duurzaamheidsdoelstelling mee behalen om tegen 2025 minstens 50 procent van onze intern geproduceerde beschermende verpakking van gerecycleerde of hernieuwbare grondstoffen te produceren. We werken continu aan het verbeteren van de infrastructuur voor recyclage en het hele productieproces”, aldus Vicentina Pereira, productmanager voor AIR & Loose Fill bij Storopack.

Gerelateerd nieuws

AIRplus Void Recycle (picture: Storopack)
donderdag 1 augustus 2019
vrijdag 31 januari 2014