Leonidas verpakt bonbons met robots

Belgisch' bekendste chocoladefabrikant Leonidas verpakt haar bonbons met behulp van verpakkingsrobots. Het Belgische bedrijf HD Square engineering ontwikkelde de verpakkingsrobot met behulp van technologie van B&R.

 

Leonidas maakt twee verschillende soorten bonbons, één type is een zacht bonbon die bestaat uit een mokkamassa die in blokjes wordt gesneden. Vervolgens worden de blokjes in foliepapier en daarna in een secundaire verpakking verpakt. Voor dit bonbontype ontwikkelde HD Square op verzoek van de bonbonfabrikant de SquarePicker-robot (zie foto).

De SquarePicker onderscheidt zich volgens de onderneming door de bouw van de robot en de gekozen aandrijftechniek. De machine is gebouwd volgens een U-design, waardoor alle onderdelen gemakkelijk toegankelijk zijn. Dit is belangrijk in verband met de schoonmaak (HACCP-eisen) en het verhelpen van eventuele storingen in de aanvoer van producten. De robot bevat ook een zuignap, gemaakt van carbon. Door het lichtere gewicht van dit materiaal kan een hogere snelheid worden gerealiseerd in vergelijking met traditionele oplossingen.

www.hdsquare.be

Bron: 
www.mdweekly.nl

Reacties

Reactie toevoegen