Laro Tape presenteert monta biopack: biologisch afbreekbare plakband

Laro Tape introduceert “groene” tape

Laro Tape in Ommen presenteert de duurzame verpakkingstape “monta biopack”. Dit is een biologisch afbreekbare en recyclebare plakband.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Monta biopack wordt na gebruik binnen enkele maanden afgebroken in industriële composteerinstallaties. Daarvoor is de plakband als eerste in Europa gecertificeerd door het TüV Oostenrijk, dat het keurmerk OK Compost Industrial heeft toegekend.  Dit houdt in dat monta biopack voldoet aan de eisen en normen op het gebied van composteerbaarheid, biologische afbreekbaarheid, eco-toxiciteit en materiaaleigenschappen, stelt Laro Tape.

monta biopack

De tape is ontwikkeld door het Duitse bedrijf monta en Laro Tape is van monta biopack de partner in Nederland. De folie is bio-based en de natuurlijke rubberlijm bestaat voor 90% uit hernieuwbare grondstoffen.

Mogelijkheden

De verpakkingsindustrie kan naar eigen zeggen de tape onder andere gebruiken voor het afsluiten van kartonnen dozen of het afdichten van biologisch afbreekbare zakken en films.

Plastic soup

Laro Tape wil met deze innovatieve verpakkingstape inspelen op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke alternatieven op de verpakkingsmarkt en zo een bijdrage leveren aan het terugdringen van de “plastic soup”.

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws