Lancering Holland Bioplastics

Er komt in de verpakkingswereld steeds meer aandacht voor bioplastics. Maar rondom bioplastics leven ook nog veel vragen. Daarom is Holland Bioplastics opgericht, met als hoofddoel: kennis delen en partijen verbinden rondom bioplastics, informeren de initiatiefnemers.

Bioplastics worden hoofdzakelijk gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en kunnen bijdragen aan het terugdringen van klimaatsverandering en het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen. Daarnaast bieden bioplastics nieuwe mogelijkheden om afvalstromen te verwerken. Er wordt geïnnoveerd en geïnvesteerd in nieuwe materialen, kennis en technologieën om de transitie te kunnen maken van een op olie gebaseerde lineaire economie naar een meer biobased en circulaire economie. Dit zorgt voor een belangrijke bijdrage aan onze economie en het creëren van nieuwe banen, claimt Holland Bioplastics.

De vier founding partners van Holland Bioplastics zijn Corbion, NatureWorks, Bio4Pack en Braskem. Deelname staat naar eigen zeggen open voor alle partijen die direct of indirect betrokken zijn bij het produceren, verwerken, onderzoek doen naar en/of vermarkten van bioplastics. Doel is om gezamenlijk duidelijk te informeren over de mogelijkheden rondom bioplastics. Voor meer informatie: www.hollandbioplastics.nl

Reacties

Reactie toevoegen