Lage kosten RFID-tag

Redelijk nieuwe binnen het RFID-fenomeen zijn de 'inlays': tags voor het etiketteren van losse producten. Tags zijn duur, maar fabrikant Invengo en vertegenwoordiger UK-coding bieden samen een voordelige oplossing.

 

De prijsdoorbraak in RFID-tags wordt mogelijk gemaakt door Invengo, een fabrikant van RFID-tags die voor haar producten de G2XL-chip gebruikt van NXP Semiconductor's. De Nederlandse directeur van UKCoding, Frits van Calker, zegt dat de kwaliteit van deze chips en de daarmee vervaardigde RFID-tags zo hoog is, dat 'no reads' in hooguit 0,001 procent van de gevallen voorkomen. Calker: ムMet de Invengo-tags wordt RFID eindelijk een betrouwbaar en breed toepasbaar fenomeen. Hier komt bovenop dat de kostprijs van deze tags zo laag is, dat bijvoorbeeld de 'inlays', bij afname van vijf miljoen exemplaren, een stuksprijs hebben van om en nabij zes dollarcent.メ

 

De RFID-inlays van Invengo worden gebruikt als UHF EPC Gen 2 tag. Dit is een wereldwijd erkende standaard voor logistieke toepassingen.

 

IDWorld 2009

Tijdens IDWorld 2009 in Milaan, dat van 3 tot 5 november plaatsvindt, presenteren UKCoding en Invengo de XCTF-8030A inlay. Dit is een tag die volgens ISO-9000 geproduceerde is. Ook presenteren de bedrijven de XCRF-860 reader die data overbrengt via Wi-Fi, GPRS, of een Bluetooth verbinding. Verder worden er RFID-tags voor logistiek en 'asset tracking' getoond. Alle labels zijn getest in het eigen EPC Global geaccrediteerde testcentrum.

 

www.ukcoding.co.uk

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen