Kunststoffenbeurs 2021 in september

Kunststoffenbeurs 2021 in september

De kunststoffenbeurs in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch staat voor 15 en 16 september op de beursagenda. Volgens de organisatie zijn de voorbereidingen in volle gang.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Organisator Mikrocentrum is optimistisch over de vooruitzichten en kijkt ernaar uit om de kunststof- en rubberindustrie weer bij elkaar te brengen. Na een onzekere periode waarin de 2020 editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn de vooruitzichten voor de 2021 editie in september positief.


Voorbereidingen Kunststoffenbeurs 2021  in volle gang.
Voorbereidingen Kunststoffenbeurs 2021 in volle gang.

Timo van Leent, manager Kunststoffenbeurs: ‘We merken vanuit het contact met onze relaties en de markt dat de behoefte om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten sterk is. Dat is ook terug te zien aan het aantal reeds ingeschreven exposanten. Van de 250 stands op de beursvloer is inmiddels al ruim 70% gereserveerd. Dit is voor ons het teken dat we volop aan de slag kunnen met de voorbereidingen om er in september een succesvolle, en uiteraard veilige, editie van te maken. We hebben hiervoor extra elementen aan de beurs toegevoegd. Zo worden er bijvoorbeeld naast verregaande coronamaatregelen, ook verschillende VIP-ruimtes op en rondom de beursvloer gerealiseerd waar exposanten coronaproof met bezoekers in gesprek kunnen.’

Actuele thema’s Kunststoffenbeurs

De ontwikkelingen en technologische innovaties binnen de kunststof- en rubberindustrie hebben de afgelopen twee jaar niet stil gestaan. Volgens de organisatie wordt tijdens de komende editie van de beurs om die reden de technisch waardevolle kant van kunststof en rubber centraal gezet en actuele thema’s als nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling, duurzaamheid, recycling, biobased technologieën, reshoring en smart industry belicht.

Deze thema’s komen ook terug in het congresprogramma en bij de exposanten en zullen eveneens worden getoond op het machineplein en diverse andere themapleinen, zoals een Education Area, Rethink Expo, Belgisch Kennispaviljoen en een Wall of Fame.

Rethink Expo

Federatie NRK en PlasticsEurope zijn verantwoordelijk voor de Rethink Expo. Het initiatief is tijdens voorgaande edities belicht en zal ook deze uitgave de kennis en visie op maatschappelijke discussies en de betrokkenheid van de kunststof- en rubberindustrie tonen, informeert de organisatie.