Kunststof verpakkingen de trend voor vloeibare voeding

Vloeibare voeding wordt steeds vaker in kunststof verpakkingen verpakt, dit om kosten en materiaal te besparen. Flexibele verpakkingen en zakken zijn hierbij het populairst. Dit kwam onlangs naar voren in een onderzoeksrapport naar aanleiding van onderzoek gehouden door het Britse marktonderzoekbureau モCanadeanヤ.

Doordat de bestedingen aan verpakkingen dalen, wordt de groei van discountzaken bevordert. Dit vooral in Noord-Amerika en Europa. Het dwingt andere grote supermarktketens om hun huismerken uit te breiden, als reactie op de toenemende vraag naar een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Ze hebben dat hard nodig om niet nog meer marktaandeel te verliezen.
Merkeigenaren kijken bij de product- en verpakkingsontwikkeling naar de hoge energie- en verpakkingsmateriaalkosten. De focus ligt dan ook op eenvoud en besparing van materiaal en kosten, met het behoud van gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid.

Als gevolg van deze ontwikkelingen zetten de fabrikanten steeds vaker kunststof portieverpakkingen in voor typische 'blikproducten' zoals groente, fruit en soep. In de supermarkt ziet men steeds vaker voeding in ondiepe kunststof potten. Maar ook aluminium schaaltjes voor kant-en-klare maaltijden en portieverpakkingen witte bonen-in-saus voor in de magnetron.

 

Bron: www.foodholland.nl

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen