KRNWTR+ lanceert duurste fles water

KRNWTR+ lanceert duurste fles water

Vandaag (8 juni) is World Ocean Day. Ter ere van deze dag lanceert de Nederlandse sociale onderneming KRNWTR+ de duurste fles water ter wereld: Blue Gold. Blue Gold is zuiver water en zorgt voor minder plastic in zee.

Nog geen abonnee? Klik hier voor een abonnement op VerpakkingsManagement

Een fles Blue Gold kost 700 euro en 100% van de winst gaat naar initiatieven om de plastic soup te verminderen, stelt KRNWTR+.

1 miljoen plastic flesjes

Op World Ocean Day wordt aandacht gevraagd voor het Duurzame Ontwikkelingsdoel 14 van de Verenigde Naties (SDG): Leven in het water. Want elke minuut worden er wereldwijd 1 miljoen single-use plastic flesjes geconsumeerd. Hiervan belandt op jaarbasis ruim 9 miljard ton plastic in de oceanen.

‘Wij strijden al langer tegen het gebruik van wegwerpverpakkingen’, zegt Tom Niekamp, oprichter van KRNWTR+. ‘Om extra impact te maken lanceren we op World Ocean Day, Blue Gold. Een bijzonder water, in 2 smaken, om jou te stimuleren je ook in te zetten tegen de plasticsoep.’

KRNWTR+ fles van speciaal glas


Blue Gold van KRNWTR+ in een fles van speciaal glas.
Blue Gold van KRNWTR+ in een fles van speciaal glas.

Het design van de fles sluit aan bij deze problematiek. De fles heeft de looks van een plastic waterflesje, maar is gemaakt van speciaal glas. Het water voor Blue Gold wordt gefilterd door de duinen en daarna nog 3 keer extra gefilterd. De volledige opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foundation en de Plastic Soup Surfer, die zich inzetten voor een plasticvrije oceaan.


KRNWTR+: Top 10 duurste flessen waters wereldwijd.
KRNWTR+: Top 10 duurste flessen waters wereldwijd.

Over World Ocean Day 2021

Met World Ocean Day 2021 wordt aandacht gevraagd voor Duurzaam Ontwikkelingsdoel 14 van de Verenigde Naties: Leven onder water. Met als doel in 2030, “Conservering en duurzaam gebruik van de oceanen, zeeën en mariene hulpbronnen” te realiseren. ‘De oceaan bedekt meer dan 70% van onze planeet en is onze levensbron en dat van elk ander organisme op aarde. Zij produceert ten minste 50% van de zuurstof op aarde, herbergt het grootste deel van de biodiversiteit en is de belangrijkste bron van eiwitten voor meer dan een miljard mensen over de hele wereld. En zeer belangrijk voor onze economie. Ondanks alle voordelen heeft de oceaan nu steun nodig. Nu 90% van de grote vispopulaties is uitgeput en 50% van de koraalriffen is vernietigd, halen we meer uit de oceaan dan er kan worden aangevuld. Zonder zorgvuldig beheer van deze essentiële mondiale hulpbron is er geen duurzame toekomst mogelijk.’

Over KRNWTR+

KRNWTR+ is een sociale onderneming die het gebruik van single-use plastic flesjes tegengaat en streeft naar een plasticvrije oceaan. Dit realiseren ze met een speciaal zuiveringssysteem. Op deze manier wordt lokaal getapt water gefilterd, gekoeld en bruisend gemaakt, waardoor het een aantrekkelijk alternatief vormt voor verpakt flessenwater of frisdrank.

Gerelateerd nieuws