Kraft Foods bespaart forse hoeveelheid verpakkingsmateriaal

In 2005 is Kraft Foods begonnen met de beperking van haar verpakkingen. In 4 jaar tijd is de onderneming erin geslaagd het gewicht van de verpakkingen met 680.000 ton te verlagen. Daarmee ligt het bedrijf naar eigen zeggen twee jaar voor op schema. Om tot deze besparingen te komen, maakt Kraft gebruik van de Packaging Eco-Calculator, een instrument dat verpakkingsontwerpers helpt om efficiënte en optimale verpakkingen te maken.

Voor het Amerikaanse merk Oscar Mayer Deli Creations werd een verpakking ontworpen waarin 30% minder karton verwerkt was. De besparing bedraagt circa 500 ton karton per jaar. Voor de Milka-repen in Europa werd het aantal verpakkingslagen verminderd, waardoor het verpakkingsgewicht met 60% werd gereduceerd en er jaarlijks 2.600 ton verpakkingsmateriaal bespaard wordt.

De Amerikaanse koffiemerken Maxwell House, Yuban en Nabob worden niet langer verpakt in blik maar in karton. Deze verpakking weegt 30% minder, verbruikt 50% minder gerecycled materiaal en levert per jaar een besparing van 3.900 ton verpakkingsmateriaal op.

www.kraftfoods.nl

Bron: 
Kraft Foods
Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen