Kornelis zet in op duurzaamheid

Kornelis caps & closures is op Empack (3 en 4 april) vertegenwoordigd met stand C3.140. Tijdens de tweedaagse beurs in Den Bosch presenteert het bedrijf diverse ontwikkelingen met betrekking tot haar duurzame producten.

Kornelis caps & closures in Steenwijk is een samenwerking aangegaan met verschillende grondstofleveranciers om de CO2 footprint van haar producten te reduceren. Door de toegenomen milieu-bewustwording is er een groeiende markt voor producten op basis van hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen, aldus de onderneming.

Mono materialen

De doppen en sluitingen van de producent bestaan zoveel mogelijk uit mono materialen. Dat betekent een deksel of dop van polypropeen met een verzegeling(folie) van hetzelfde materiaal, of een polypropyleen deksel met in-mould label van hetzelfde materiaal. Bovendien heeft Kornelis caps & closures voor verschillende formaten deksels (inductie)folies met tabs zonder kartonnen “rug” waardoor de consument de materialen kan scheiden en in de juiste afvalbak kan deponeren.

Ook producten die geproduceerd zijn met “renewable feedstocks”, fossiele grondstoffen van afval olie, houtpulp en gerecycled polypropyleen en polyethyleen, maken deel uit van het assortiment.

www.kornelis.nl

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws