Kip vacuümverpakking bespaart 20 ton plastic

Kip vacuümverpakking bespaart 20 ton plastic

Het Zweedse Atria is met haar Lönneberga kipverpakkingen overgestapt van een MAP-kipbakje naar een kip vacuümverpakking waarbij ze minder dan de helft plastic gebruikt. De besparing bedraagt ​​20 ton plastic per jaar.

De nieuwe verpakking is een kip vacuümverpakking in zacht plastic, waarbij het plasticverbruik ten opzichte van de vorige verpakking afhankelijk van het verpakte product tussen de 57 en 63 procent is teruggebracht.Atria schrijft in een persbericht dat de nieuwe vacuümverpakking ook voedselverspilling vermindert door langere houdbaarheid (1-2 dagen) en dat het zowel tijdens transport als in de winkel als bij de consument thuis minder ruimte inneemt.

Recyclebare kip vacuümverpakking

Het verminderen van de klimaatimpact van hun verpakkingen maakt deel uit van de klimaatdoelstellingen van Atria. Het Zweedse bedrijf wil ervoor zorgen dat alle verpakkingen van 2025 100% recyclebaar zijn en passen in een circulaire economie. Atria staat ook achter het duurzaamheidsmanifest van DLF (Grocery Suppliers) Plastinitiativ 2025.
‘We werken aan het verminderen van de impact in alle delen van de waardeketen en werken al twee jaar aan de ontwikkeling van de nieuwe verpakking. We zijn in Scandinavië de eerste op de markt met deze nieuwe verpakking en de overstap naar een milieuvriendelijkere verpakking maakt deel uit van Atria's algehele werk voor het product, de planeet en niet in de laatste plaats de consument’, zegt Adam Berggren , verpakkingsmanager bij Atria.


nieuwe kip vacuümverpakking bespaart jaarlijks 20 ton plastic

Gerelateerd nieuws