Kauwgom onderhoudsvrij gecodeerd

De Russische kauwgomfabrikant Dirol, onderdeel van Cadbury, heeft 40 laser codeersystemen van Domino geïnstalleerd. Lagere onderhouds-en verbruikskosten voor hun productielijnen waren de redenen om over te stappen op de nieuwe lasersystemen.

‘We hadden aanzienlijke onderhoudproblemen met onze vorige codeerapparatuur en de lopende kosten waren ook zeer hoog’, aldus een woordvoerder van Dirol. ‘We hebben codeerleveranciers  en –technieken onderzocht. Lasercodering bleek een geschikt alternatief. Verschillende systemen zijn onderzocht, zowel voor de primaire folieverpakking alsook voor multi-pack kartons. De Domino D-serie codeersystemen kwamen als beste uit de bus.’
De eerste levering bestaat uit de installatie van tien Domino-systemen van 30 Watt voor primair coderen en vijf 10 Watt modellen voor het coderen op karton multipacks.
De 30 watt codeersystemen coderen alfanumerieke variabele gegevens op bedrukte folie met een snelheid van 100 verpakkingen per minuut. 
De D-serie is vooral ontwikkeld voor het markeren van consistente, permanente en duidelijke codes op een grote verscheidenheid van substraten, zoals papier, karton, plastic en glas. De  afmetingen van lettertypen liggen tussen de 0,5 mm en 180mm hoog. 

www.domino-printing.com

 

Reacties

Reactie toevoegen