Kartoflex samen met Verbond Papier en Karton prijswinnaar ‘Beste RIE-dee’

Dinsdag 4 november 2014 werd tijdens het Vakevenement ‘Veilig Werkt Beter’ in Den Bosch bekendgemaakt dat het voorstel van het (ARBO) Verbond Papier & Karton en Koninklijke Kartoflex de prijs “Beste RIE-dee “ gewonnen heeft voor het stimuleren van het gebruik van RIE-instrumenten.

In het Verbond Papier & Karton werken vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers samen aan veilige arbeidsomstandigheden. Koninklijke Kartoflex werkt als ondernemersorganisatie hierbij samen met de Koninklijke VNP en Vereniging Golfkarton.

De wedstrijd werd uitgeschreven door Steunpunt RIE. Erwin Heijnsbroek – arbocoördinator van het Verbond – nam de cheque van 15.000 euro in ontvangst. Het bedrag wordt ingezet om het plan ten uitvoer te brengen. Naast het Verbond en Kartoflex vielen vier andere voorstellen in de prijzen.

Het voorstel van Kartoflex samen met het Verbond Papier & Karton valt op door de wijze waarop het bedrijven met een RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) ouder dan 5 jaar stimuleert deze te actualiseren. Het gebruik van de Branche-RI&E krijgt een impuls door de status op te vragen via een digitale vragenlijst. Als de RI&E op orde is dan volgt erkenning in de vorm van bloemen, een certificaat en een eervolle vermelding. Wanneer de RI&E niet actueel is of ontbreekt, dan wordt hulp aangeboden in de vorm van een helpdesk, buddy en/of een training. De vragenlijst is een extra initiatief dat naast de periodieke safety checks aandacht vraagt voor het gebruik van de RI&E. Onder de bedrijven die aantonen dat hun RI&E in orde is wordt voorts een preventiebarbecue verloot, waarbij het belang van een veilige werkplek op een ludieke manier onder de aandacht wordt gebracht.

Een RI&E is een fundamenteel onderdeel van het arbobeleid van een organisatie. Ze helpt de veiligheidsrisico’s in beeld te brengen en draagt bij aan een veilige werkplek voor alle werknemers. Dat in onze sector veilig werken topprioriteit heeft, blijkt onder andere uit de gestage daling van het aantal ongevallen en het succes van safety checks, het systeem waarbij bedrijven elkaars veiligheid controleren.

Koninklijke Kartoflex is ‘erg trots en blij’ met deze erkenning van haar jarenlange inzet gezamenlijk binnen het Verbond Papier & Karton om veilig werken binnen de kartonnage- en flexibele verpakkingsindustrie te stimuleren.

 

www.kartoflex.nl

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen