Kaasfonduen in de verpakking

Emmi introduceert de All In One Fondü: een complete kaasfondueset bestaande uit een metalen pan met kant-en-klare kaasfondue met kunststof warmhouder. De Zwitserse zuivelproducent springt hiermee in op de trend naar snel en gemakkelijk te breiden maaltijden. Consumenten hebben hiermee geen speciale fonduepan nodig en hoeven niet te goochelen naar het zelf bereiden van kaasfondue. Slechts enkele minuten opwarmen in de magnetron of oven is voldoende.
Bij de ontwikkeling van de verpakking is gebruik gemaakt van onderzoek door de Universiteit Twente, het Foodatelier en blikleverancier Ardagh. Er is met name veel onderzoek gedaan naar de coating die in contact komt met de kaasfondue en het opwarmen van de stalen schaal.
Blikjesproducent Ardagh levert de Easy Peel aluminium opening en bedrukt de blikplaten voor het fondueschaaltje met vellen offset. Om een juiste bedrukking na het dieptrekken te krijgen, past Ardagh distortion printing toe waarbij het bedrijf middels haar MetalCan 3D suite het design zodanig op een metalen plaat drukt dat het na vervorming het juiste design laat zien.
De All In One Fondü, die is bereid volgens traditioneel Zwitsers recept en gemaakt van 400 gram echte Zwitserse kazen, is geschikt voor twee personen en wordt eerst in Nederland geïntroduceerd.

www.emmi-kaasfondue.nl

 

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen