Joint venture rondom papieren fles

Papierproducent BillerudKorsnäs en blowmold-specliast ALPLA gaan een joint venture aan met EcoXpac, het bedrijf dat de papierenfles voor Carlsberg ontwikkelde. Dankzij de samenwerking kan EcoXpac haar productie gaan opschalen.

EcoXpac is een Deens bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van procesoplossingen voor flessen van gemodelleerde vezels. Het bedrijf startte in 2010 met de ontwikkeling van de papieren fles en eind 2016 onthulde Carlsberg Group een eerste fysiek prototype van een papieren bierfles, de Green Fibre Bottle. De eerste generatie papieren flessen is sinds die tijd in een testfase. Het plan is nu om door te gaan met de ontwikkeling om de productie te kunnen starten en opschalen.
Volgende generaties zullen zowel volledig biobased zijn als biologisch afbreekbare barrières hebben. Deze zullen naast de toepassing voor bier ook interessant zijn voor andere producten, zoals frisdrank, cosmetica en schoonmaakmiddelen.
Met de transactie zullen BillerudKorsnäs en ALPLA gelijke delen van ecoXpac bezitten. Een minderheidsaandeel zal worden gehouden door de familie van de oprichter van EcoXpac.
www.ecoxpac.dk

 

 

Reacties

Reactie toevoegen