Jet Europe distribueert Kodak Flexcel NX-systemen

Kodak en Jet Europe zijn een strategische alliantie aangegaan voor de distributie van Kodak's Flexcel NX flexografische druk- en plaatproductietechnologie.

Uit het persbericht
Jet Europe werd daarvoor aangesteld door Kodak vanwege zijn sterke positie op de flexografische markt in heel Europa. Het bedrijf is aanwezig in vrijwel elk Europees land, en heeft een rijk aanbod aan flexografische producten.
Het KODAK FLEXCEL NX Systeem garandeert, dankzij de nieuwste technologie voor digitale flexoplaatproductie, een grote efficiëntie op de pers en een ongeëvenaarde drukkwaliteit voor flexografische drukkerijen. Het systeem combineert superieure beeldverwerkingstechnologie en materiaalexpertise voor de productie van uitmuntende resultaten, zodat drukwerkleveranciers zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten. De KODAK FLEXCEL NX Digitale Flexografische Platen zijn ontwikkeld om afval tot een minimum te herleiden en de efficiëntie in de productieruimte te maximaliseren bij resultaten die de drukkwaliteit van offset en rotogravure evenaren.
De platen zijn compatibel met water, solventen en UV-inkten. Ze maken een ruim scala aan toepassingen mogelijk, inclusief flexibele zakjes, tassen, labels, kartonnen verpakkingen en omslagen, met een uitmuntende beeldreproductie op zowel papier als folies. Bovendien helpen KODAK FLEXCEL NX Platen flexografische drukkerijen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Ze maken de productie efficiënter, reduceren inkt- en substraatafval en verminderen de totale consumptie van fotopolymeerplaten.
Harry Heesen, Managing Director, Jet Europe, over het partnerschap: "Onze flexodrukklanten streven continu naar consistente resultaten van topkwaliteit, terwijl ze tegelijkertijd hun afval en productiekosten proberen te beperken. Bij het verwerken van flexoplaten zijn er drie beproefde factoren die helpen om die doelen te bereiken - 1:1:1 beeldreproductie van bestand naar masker naar plaat; het gebruik van afgevlakte punten; en oppervlaktepatrooninnovaties die de inktoverdracht van plaat naar substraat verbeteren. De technologie van het KODAK FLEXCEL NX Systeem blinkt uit in alle drie die domeinen."
"Een partnerschap met een toonaangevende onderneming als Kodak betekent een enorme boost voor ons flexografische aanbod en garandeert onze klanten een snelle toegang tot de nieuwste innovaties voor verpakkingsdrukwerk."
Grant Blewett, Sales Manager Packaging, Kodak: "Jet Europe is de ideale distributeur voor onze FLEXCEL NX Systemen. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie op de flexomarkt in heel Europa. Het partnerschap brengt ons binnen het onmiddellijke bereik van verpakkingsdrukkerijen in de regio, die kunnen profiteren van de aanzienlijke commerciële en ecologische voordelen die de technologie van het FLEXCEL NX Systeem oplevert."

Meer informatie over Jet Europe is beschikbaar op hun website www.jeteurope.nl.

Bron: 
Kodak
Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen