Integratie Nimax in Drukkerij Zwart

Integratie Nimax in Drukkerij Zwart

Schur Flexibles Group heeft de intentie aangekondigd om de activiteiten van haar fabriek Nimax in Elst samen te voegen in een nevenvestiging binnen de groep.

De groep heeft de 23 Nimax-werknemers door middel van een adviesaanvraagprocedure geïnformeerd over de plannen om de activiteiten van Nimax te integreren in Drukkerij Zwart, gevolgd door de beoogde sluiting van de Nimax-fabriek. Het is de bedoeling om de consolidering in Drukkerij Zwart te voltooien in het vierde kwartaal van 2018.

Alle Nimax-werknemers wordt een functie aangeboden in de fabriek van Drukkerij Zwart, die gevestigd is in Amersfoort, op ongeveer 65 km van Nimax. Volgend op het indienen van de adviesaanvraag zal de Schur Flexibles Group nauw samenwerken met de Nimax-werknemers met betrekking tot hun werkaanbod, mogelijkheden en compensatiepakket.

De beslissing om deze aanpak te verkennen werd teweeggebracht door de snelle groei van de Schur Flexibles Group door een aantal overnames en de resulterende behoefte om haar structuur opnieuw te beoordelen, om schaalvoordelen en synergiën te benutten. Om de efficiëntie van Nimax op peil te houden en te verhogen ten opzichte van de concurrentie en andere fabrieken binnen de Schur Flexibles Group, zouden er verdere investeringen van meer dan een miljoen euro in de fabriek en apparatuur nodig zijn. Deze investering kan worden voorkomen door de activiteiten te integreren in de moderne faciliteiten van Drukkerij Zwart.

Drukkerij Zwart is een fabriek die gespecialiseerd is in het drukken van verpakkingen voor thee, koffie, snoep en dranken met korte levertermijnen. De fabriek werd opgericht in 1929 en stelt ongeveer 110 medewerkers te werk.

www.schurflexibles.com

Artikel delen