Inspirerende gids voor duurzaam verpakken

Inspirerende gids voor duurzaam verpakken

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft een Inspiratiegids Duurzaam Verpakken samengesteld waarmee ze inzicht wil geven in de duurzame mogelijkheden op verpakkingsgebied, aan de hand van praktische informatie, tips en voorbeelden.

De gids is ontwikkeld voor bedrijven die geen verpakkingskundigen in dienst hebben, zoals ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb). Met behulp van deze gis kunnen ze keuzes maken om verpakkingen te verduurzamen.
De gids biedt de mogelijkheid om verpakkingen via drie routes te onderzoeken. Zo zijn de verpakkingstypes te verkennen vanuit de productsamenstelling en staan verduurzamingstips beschreven. Ook is een verkenning mogelijk naar de verduurzamingsaspecten van bestaande verpakkingstypes: wat zijn bijvoorbeeld de verduurzamingstips bij het verpakken van tandpasta in een tube. De derde route inventariseert de verschillende typen verpakkingen die zijn gemaakt van specifieke materiaalsoorten. Zo kunnen bedrijven verkennen of hun voorkeur uitgaat naar karton, kunststof of metaal.

Downloaden
De interactieve gids is ontstaan uit de kennis en ervaringen die de afgelopen vier jaar zijn opgedaan met het ontwikkelen van de verduurzamingsplannen op het gebied van verpakkingen. Onder leiding van het KIDV hebben de verschillende brancheorganisaties deze plannen opgesteld en uitgevoerd. De gids is te downloaden via de website van het KIDV.

www.kidv.nl

Artikel delen