Innovaties Robatech op Empack

Robatech presenteert dit jaar innovaties, duurzaamheid en veiligheid op Empack Utrecht. Deze drie thema’s staan centraal onder het motto Gluing with Perfection.

Gedurende de drie beursdagen, 10 tot en met 12 april in de Jaarbeurs, is de lijmapplicatietechnologie voor primaire, eind- en transportverpakking en de vouwkartonnage te zien op stand F126 van Robatech.

Innovaties

Naast innovatieve producten zoals de Concept Stream en JumboFlex lijmapparaten met de lijmkoppen SpeedStar en SX Longlife, toont Robatech ook de ontwikkelingen op het gebied van integratie, industrie 4.0 en web browser interface (HMI). Technologieën voor een eenvoudigere bediening, monitoring en onderhoud. Ook wel Smart Gluing System genoemd.

AntiSlip Gluing

De traditionele methode om paletten te stabiliseren vraagt om kartonnen tussenlagen en plastic folie dat na het uitpakken wordt weggegooid en een grote afvalcomponent is in de industrie. Dit kan met AntiSlip Gluing worden voorkomen zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit van de paletten tijdens transport en opslag. Lijntjes of spiralen van hot melt worden op de verpakkingseenheden aangebracht en zorgen ervoor dat de eenheden stabiel vastzitten. Alleen een kleine omwikkeling van plastic folie is nog nodig voor bescherming tegen viezigheid . Aldus de leverancier van lijmapparatuur.

www.robatech.com

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

donderdag 5 oktober 2017