Inkjetprinten op krimp-sleeves

Op Labelexpo Europe 2017 (25 tot en met 28 september in Brussel) heeft printerbouwer Domino voor het eerst het printen op krimp-sleeves met behulp van inkjet laten zien. Dit was tot dusver exclusief het terrein van tonerprinters.

Voor het printen op een aantal veelgebruikte krimp-sleeve-materialen gebruikt Domino zijn N6IOi-printer in combinatie met de nieuwe UV90-zeskleuren UV-drogende inktset. Speciaal voor het printen op krimp-sleeves rust Domino de N6IOi uit met een flexostation om kosteneffectief een witte laag achter de prints te drukken.

Philip Easton, directeur van Domino Digital Printing Solutions: ‘We zijn nu bezig het cost of ownership-model voor het printen van krimp-sleeves te begrijpen. Onderzoek suggereert dat veel vloeibare tonerapplicaties alleen gebruikt worden voor het maken van prototypes en proefseries. Dit komt door de hoge prijs per stuk en lage productiesnelheid. Wij denken dat onze N6IOi, die 70 m/min draait, in combinatie met een betaalbaarder flexogedrukte witte achtergrond een andere propositie zal bieden en een disruptieve technologie zal zijn.’

dominobenelux.com

Reacties

Reactie toevoegen