Hitte en vochtbestendige codeerinkt

Linx Printing Technologies heeft een inkt geïntroduceerd die speciaal is samengesteld om vocht, kleurverandering en overdracht te weerstaan. Het zorgt voor een consistente codering, ook bij gecodeerde zakjes die worden gesteriliseerd waarbij de inhoud in de verpakking wordt gekookt.

De nieuwe Linx Black retort-inkt 1077 is speciaal ontwikkeld voor de Linx 8900- en 8800-serie continuous inkjet (CIJ). Het betreft een MEK-inkt op kleurstofbasisdie specifiek is ontworpen voor gebruik in typische sterilisatie- en natte retortprocesomstandigheden. Dankzij de speciale formulering kunnen de printers coderen door een dunne laag olieachtige film of vet heen. Bovendien bevat het componenten die de hechting verbeteren onder vochtige en hoge temperaturen, die een goede hechting en goede overdrachtsweerstand bieden, evenals een uitstekende duurzaamheid en leesbaarheid op een reeks materialen na verwerking, aldus de producent.

Toepassingen

Typische toepassingen voor Linx Black retort-inkt 1077 zijn verschillende voedselverpakkingen, zoals kant-en-klaarmaaltijden, groenten, bonen, fruit, soep, rijst, vlees- en visproducten en voedsel voor huisdieren. Dit omvat alle producten die zijn gecodeerd vóór een kookproces.

www.linxglobal.com

 

Reacties

Reactie toevoegen