in_return

Herbruikbare verpakkingen B2B-koffie

SGK Anthem, Vrijdag Premium Printing, Generous Minds, Neurensics, Kurz, Merck en Haval hebben onder de naam ‘Packadore Collective’ de handen ineengeslagen om zowel aantrekkelijke als duurzame verpakkingsoplossingen te ontwerpen en te implementeren. Hun innovatieve design ‘In Return’ verkent hoe de waarde van verpakking via een systeem voor hergebruik kan worden behouden en verhoogd.

in_returnNadeel huidige verpakkingen

Verpakkingen van koffie voor B2B zijn overal redelijk standaard. We zien plastic zakken met een aluminium laag. Deze verpakkingen zijn zeer efficiënt als het gaat om maximaal volume en optimale bescherming tegen vocht. Er kleeft echter een nadeel aan: door het gebruik van meerdere materialen kunnen deze verpakkingen momenteel niet worden gerecycled.

Afvalberg

Koffie wordt in een zakelijke omgeving vaak bewaard in grote verpakkingen van 1 kg. Per week gaan er gemiddeld zo'n 20 tot 30 verpakkingen doorheen. De sector zorgt zo al snel voor een aanzienlijke afvalberg van ongerecycled verpakkingsmateriaal.

'In Return'

Het conceptuele verpakkingsdesign ‘In Return’ biedt een duurzame oplossing: herbruikbare glazen potten die direct kunnen worden bevestigd aan de koffiemolen. In het ontwerp van de herbruikbare deksels is een ontluchtingsventiel opgenomen waardoor de kwaliteit beter behouden blijft. De pot zelf biedt tal van mogelijkheden om merken te promoten. Zo kan een investering in een duurzamere oplossing commercieel worden benut en terugverdiend.

Kostenbesparing en afvalverminding

Na gebruik kunnen de potten worden bewaard en vervolgens bij de volgende levering door de aanbieder worden ingezameld, klaar om te worden gereinigd en nagevuld voor hergebruik. Behoud en verhoging van de waarde van verpakkingen kunnen zo dus een steentje bijdragen aan kostenbesparing en afvalvermindering.in return

Gerelateerd nieuws