Herbruikbare TPE koffiekopdeksel

Herbruikbare TPE koffiekopdeksel

Cadios, een Duits startup-bedrijf, heeft een herbruikbare deksel voor koffiemokken en bekers ontwikkeld. De conisch gevormde “Udo”-deksel van thermoplastisch elastomeer (TPE) kan een bijdrage leveren aan afvalreductie.

Vanaf 3 juli geldt in de EU een verbod op plastic wegwerpartikelen, zoals rietjes, bekers en borden. Nu de deadline nadert is er veel meer vraag naar slimme duurzame oplossingen in de afhaalmaaltijdensector. Er zijn tal van alternatieve producten, maar de meeste van hen zijn een vervanging door nieuwe producten, zoals recyclebare koffiekopjes. Als tegenhanger heeft Cadios de herbruikbare koffiekopdeksel “Udo” ontwikkeld.


Herbruikbare TPE koffiekopdeksel
De herbruikbare TPE koffiedeksel “Udo” van startup Cadios.

Klimaatneutraal proces

“Udo” wordt in Duitsland geproduceerd in een naar eigen zeggen klimaatneutraal proces. Ook de TPE-verbinding kan via in-proces recycling worden teruggevoerd naar de technische productiecyclus.

‘Wij beschouwen duurzaamheid en kwaliteit als de centrale doelstellingen van ons werk, daarom was de materiaalkeuze in het voordeel van een compound uit de portfolio van Kraiburg. Het halogeenvrije Thermoplast K product is geschikt voor toepassingen in het dagelijks gebruik. Het soft-touch oppervlak van de compound maakt het vasthouden gemakkelijk en zorgt voor antislip-grip’, zegt Carina Frings, hoofd marketing en design en pr bij Cadios.