Heidelberg herstructureert afwerkdivisie

Heidelberg stopt met het maken van vrijwel alle afwerkapparatuur voor commercieel drukwerk. De ontwikkeling en productie van apparatuur voor verpakkingstoepassingen verhuist naar een Chinese partner.

Productie van afwerkapparatuur kan niet langer competitief in de Duitse fabrieken, zo schrijft de Duitse persenbouwer. Daarom stopt de fabrikant vrijwel volledig met afwerkapparatuur voor commerciële toepassingen. In Ludwigsburg blijft alleen nog de productie van vouwmachines over. Heidelberg blijft wel de eigen vouwmachines en de snijmachines van Polar vermarkten, zoals nu ook al het geval is. Müller Martini gaat voortaan de service verlenen voor de machinelijnen waar Heidelberg zelf mee stopt.
Voor het ontwikkelen en bouwen van afwerkapparatuur van voor verpakkingstoepassingen heeft Heidelberg een contract gesloten met de Chinese fabrikant Masterwork Machinery.
Alle maatregelen bij elkaar betekenen de volledige sluiting van de fabriek in Leipzig en een personeelsreductie in de fabrieken in Ludwigsburg en Wiesloch-Waldorf. In totaal kost dat 650 banen.

Bron: 
Heidelberg

Reacties

Reactie toevoegen