HAS KennisTransfer zoek MKB-bedrijven voor gezamenlijk onderzoek naar duurzaam verpakken

HAS wil onderzoek duurzaam verpakken

HAS KennisTransfer is op zoek naar MKB-bedrijven die mee willen doen in een onderzoek naar het volledig verduurzamen van product-verpakkingscombinaties in de voedingssector.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het doel van het onderzoek is dat er naar mogelijkheden wordt gezocht om productverspilling en het verminderen van verpakkingsafval integraal aan te pakken.

HAS KennisTransfer zoek MKB-bedrijven voor gezamenlijk onderzoek naar duurzaam verpakken

HAS-onderzoek

Binnen het onderzoek zal er aandacht zijn voor consumentenbehoeften en -gedrag. Vragen die beantwoord zouden moeten worden, zijn:

  • Hoe is de behoefte van de eindgebruiker van invloed op de product-verpakkingscombinatie?
  • Hoe gedraagt de consument zich en hoe verhoudt zich dat tot verduurzaming van verpakkingen en het tegengaan van verspilling?
  • Hoe kan dit gedrag positief worden beïnvloed?
  • Hoe moeten verpakkingen eruit zien zodat productverspilling wordt voorkomen?
  • Welke technische oplossingen zijn er wereldwijd die mede kunnen worden ingezet bij voedselverspilling en bij het duurzaam scheiden van verpakkingen?

HAS laat weten dat er subsidie beschikbaar is om het onderzoek te kunnen uitvoeren. Daarvoor moeten wel minimaal 6 MKB-bedrijven zich aansluiten bij het project.

www.has.nl

(Bron: FoodHolland)

Reacties

Wij vinden het heel interessant om hier aan mee te werken.
Voor ons is wel timing van belang. Wanneer gaat dit traject spelen?

Goedemorgen mevrouw Van Schie, u kunt hiervoor contact opnemen met dhr. Maarten Luijf, senior adviseur Food bij HAS KennisTransfer en Bedrijfsopleidingen, tel. nr. 088 - 8903637, e-mail m.luijf@has.nl

Goedemorgen mevrouw Van Schie, u kunt hiervoor contact opnemen met dhr. M. Luijf, senior adviseur Food bij HAS KennisTransfer en Bedrijfsopleidingen, tel. nr. 088 - 8903637, e-mail: m.luijf@has.nl

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws