Groene verpakkingslijnen bij FP

FP International heeft twee milieuvriendelijke beschermende verpakkingslijnen geïntroduceerd. Met de introductie onderstreept het bedrijf haar reputatie als innovatief ontwikkelaar van producten die het milieu minder belasten. De producten, flo-pak green polistyreen opvulmateriaal en de cell-o green luchtkussenfolie, maken deel uit van de Green Family serie van het bedrijf.

Green Family is de merknaam waaronder FP haar ecologische producten op de markt brengt. De merknaam staat symbool voor reductie, hergebruik en recycling. Zelfs als aan deze voorwaarden niet kan worden voldaan, bieden de Green Family producten een betrouwbare 'back-up': degradatie, aldus FP International. Green Family producten voldoen aan de eisen van de Europese EN 13427-standaard voor verpakkingen en verpakkingsafval, zoals getest door Pira International.

Beide producten uit de Green Family - flo-pak green en cell-o green - voldoen in alle fasen aan de afval managementketen: van productie tot verwijdering. Flo-pak green is volgens FP het eerste afbreekbare EPS (geëxpandeerd polystyreen) opvulmateriaal op de markt. Het wordt vervaardigd van 100% gerecycled polystyreen en kan meerdere keren worden gerecycled en hergebruikt. Hierdoor wordt de noodzaak voor energie-intensieve productieprocessen voor het vervaardigen van nieuw opvulmateriaal verminderd, meldt het bedrijf. Mocht het product onverhoopt terecht komen in de reguliere afvalstroom, dan wordt flo-pak green onder invloed van micro-organismen in water, grond of afval binnen negen tot 60 maanden afgebroken tot kooldioxide, water en inerte bodemhumus zonder schadelijke zware metalen en giftige chemicaliën na te laten. Flo-pak green is bovendien stofvrij, waardoor het kan worden toegepast in automatische vulsystemen.

Het tweede product dat als onderdeel van FP International's Green Family wordt geïntroduceerd is de cell-o green. Deze duurzame luchtkussenfolie biedt vulling van lege ruimte en luchtkussenvorming en is niet alleen licht in gewicht maar ook recyclebaar, herbruikbaar en afbreekbaar. Het duurzame cell-o green verpakkingsmateriaal is vervaardigd van gebruikt en gerecycled HDPE. Het product is zodanig ontworpen dat het veelvuldig kan worden hergebruikt. Mocht cell-o green onverhoopt toch in het milieu terechtkomen, dan treedt er een back-up systeem in werking: het bevat namelijk een additief dat geen invloed heeft op de prestaties of de bewaartijd van het product, maar ervoor zorgt dat het product onder invloed van micro-organismen in negen tot 60 maanden op onschadelijke manier worden afgebroken.

www.fpintl.eu

Reacties

Reactie toevoegen