Groen plastic uit suikerriet

Moonen Packaging introduceert nieuwe verpakkingen gemaakt van groen plastic (HDPE) uit suikerriet. Met deze verpakkingen schept het bedrijf naar eigen zeggen kansen om de wereldwijde carbon footprint van zowel Moonen Packaging als die van haar klanten te verminderen.

De hoeveelheid suikerriet die nodig is voor een kilo groen HDPE neemt namelijk zo’n 2,5 kilo CO2  uit de lucht op. Dat is dezelfde hoeveelheid CO2 die bij het maken van een kilo petrochemische plastic vrijkomt. Op dit moment wordt er met supermarkten gepraat over groentezakken van het groene plastic, dat qua prijs een fractie verschilt met die van petrochemisch plastic, informeert het bedrijf.

De verpakkingsleverancier haalt de grondstoffen voor het nieuwe plastic uit Brazilië, waar bio-ethanol wordt gewonnen uit suikerriet. Dit wordt vervolgens omgezet in ethyleen, het belangrijkste bestanddeel van plastic. Suikerriet is een volledig hernieuwbare grondstof, die nauwelijks tot geen bedreiging vormt voor de voedselketen. Ook maken de landbouwgronden waar het wordt verbouwd geen deel uit van het Amazone-regenwoud en wordt het op een eerlijke manier verbouwd en gewonnen. Het groene plastic uit suikerriet maakt recyclebare en herbruikbare producten mogelijk en beperkt zo de stroom grondstoffen die steeds weer opnieuw moet worden geproduceerd, claimt Moonen Packaging.

‘Dit voorbeeld van duurzame innovatie en het minimale prijsverschil overtuigt veel klanten om duurzamer te gaan ondernemen’, vertelt directeur Gé Moonen. ‘Bij ons zit dat inmiddels verankerd in ons bedrijf. We zijn continue op zoek naar dit soort duurzame oplossingen. Natuurlijk doen we dat vanuit onze verantwoordelijkheid als verpakkingsleverancier en tegelijkertijd willen we ook onze klanten stimuleren duurzaam te ondernemen.’

www.moonenpackaging.com

Reacties

Reactie toevoegen