Green Order: duurzame standaard voor logistieke sector

Mars Nederland introduceert een nieuw duurzaam initiatief in de logistiek: Green Order. Hiermee gaat Mars haar CO2-uitstoot meten op orderniveau en vermelden op de pakbon.

 

Capgemini Consulting zal het door Mars ontwikkelde concept vertalen naar een algemeen geaccepteerde standaard voor duurzame logistiek, dat door alle marktpartijen in de logistiek geadopteerd kan worden. Kuehne + Nagel zorgt ervoor dat de juiste CO2-waardes op de vrachtbrief worden afgedrukt.

ムGreen Order is het kompas naar duurzame logistiekメ, aldus Timo Hoogeboom, Algemeen Directeur Mars Nederland. ムWaar bij duurzaamheid de aandacht vaak uitgaat naar de technische kant, weet Green Order het informeren en signaleren van maatschappelijk verantwoord bestellen door te vertalen in concrete acties.メ Uit eerste analyses blijkt dat de besparing door efficiency evenredig is aan de CO2-reductie. Hierdoor wordt vooruitgang op zowel Planet (CO2-reductie) als Profit (efficiency) geboekt. Het bestaande serviceniveau blijft gewaarborgd, aldus Mars.

 

www.mars.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen