Goedkope verpakking slecht voor paprika

Volgens het Kwaliteitscontrolebureau (KCB) staat de houdbaarheid van paprika�s dit jaar onder druk, door het gebruik van andere verpakkingen. Telers moeten meer aandringen op het gebruik van afdekvellen of gesloten dozen.

 

Fred Jacobs van het KCB licht toe: �Door de lage prijzen het afgelopen jaar gebruiken telers goedkoper verpakkingsmateriaal. Dit zijn bijvoorbeeld open dozen, of poolfusten zonder afdekvel. Met de lage temperaturen in distributiecentra leidt dat te snel tot zachte producten.�

Telers moeten hun product beter beschermen tegen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid, door gebruik te maken van iets duurdere verpakkingen.
Nederlandse telers zagen vooral in het eerste deel van het seizoen meer kwaliteitsproblemen dan normaal, zoals gebroken staartjes van de paprika. Toch waren er ook verbeteringen waarneembaar: steelrot kwam iets minder voor en de aantasting door ouderdomstip viel mee. Toch wordt er een verslechtering van de houdbaarheid voor paprika van dit jaar gesignaleerd.

 

Bron: Agrarisch Dagblad

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen