Goede Californische wijn in papieren fles

Truett-Hurst Wine Company (Healdsburg, Californië) zegt niets met green-washing te hebben als het om marketing gaat en beweert daarom voor 'echt' te gaan. Het bedrijf ontwikkelde de eerste papieren wijnfles in de VS. De papieren wijnfles heeft de naam Paperboy gekregen en bestaat uit een gevormde buitenlaag in de vorm van een wijnfles, gemaakt van gerecycled karton met een kunststof liner. De hele verpakking is 85% lichter dan een glazen fles en is eenvoudig te recyclen. Van productie tot verzending en recycling laat deze verpakking zien dat de wijnindustrie kan werken met een significant verlaagde Co2 voetafdruk.

De flessen worden gebruikt om de 'appellation' wijnen van de Mendocino en Paso Robles wijngebieden in af te vullen. De 2012 Paso Roble Red Blend en 2012 Mendocino Chardonnay zijn de eerste wijnen die in de Paperboy zijn afgevuld door wijnmaker Virginia Marie Lambrix van Truett-Hurst, die gepassioneerd over Paperboy spreekt en hoopt en verwacht dat deze verpakking mainstream gaat worden.

Paper Boy is gedeeltelijk het idee van  Truett-Hurst ontwerper Kevin Shaw van Stranger & Stranger. Hij werkte samen met het team van Truett-Hurst en de Engelse producent van papieren flessen Green Bottle. Door het lage gewicht is er minder energie nodig voor transport.

Truett-Hurst richt zich met deze verpakking op mensen die lifestyle keuzes maken. Bij de fles zit een instructie voor het scheiden van kunststof en karton na consumptie.

www.paperboywines.com

Truett-Hurst Inc. Transcends "Green Clutter" With First Paper Wine Bottle!

Wine industry leader in innovation Truett-Hurst Inc. wine company of Healdsburg, California, says no to marketing green-washing. The release of the first paper wine bottle in the U.S. from Truett-Hurst Inc. is the real thing. The paper wine bottle, branded PaperBoy, is a molded outer shell in the shape of a wine bottle, made from recycled cardboard with a plastic liner. The entire package is 85 percent lighter than a glass bottle and is easily recyclable. From production to shipping to recycling, PaperBoy proves the wine business can operate with a significantly reduced carbon footprint.

Reacties

Reactie toevoegen