Glascoatings verduurzamen bierflessen

Glascoatings verduurzamen bierflessen

Diversey heeft voor haar BottleCare-programma twee nieuwe producten ontwikkeld voor glazen retour bierflessen. Het betreffen coatings die de flessen beschermen, een mooier uiterlijk geven en de levenscyclus verlengen.

Ten eerste Divobrite Defend. Dit is ontwikkeld om het glas te beschermen en geeft een sterk reinigend vermogen. De gebruikte chemicaliën zijn non-EDTA of op fosfaatbasis en hebben dus een beter milieuprofiel. Brouwers hoeven niet extra te investeren om er gebruik van te maken, omdat het duurzame additief wordt toegediend via de conventionele doseerapparatuur op bestaande flessenlijnen. Dit zorgt voor hoogwaardige reiniging en goede glasbescherming – in vergelijking met conventionele zware flesreinigingsaddivitieven bestaande uit een of meerdere producten– tegen een lager, economischer verbruik, aldus de fabrikant.

Vaker retour
Diversey’s tweede aanvullende innovatie – DivoMask – is een compleet flesmaskeringssysteem. De flessen krijgen een sneldrogende, niet-klevende, hoogglans maskering. Het gemiddelde aantal keren dat een fles wordt geretourneerd in de industrie is twintig, waarbij de meerderheid van de producenten glas afschrijft wanneer de slijtage 4 tot 9 mm is. Diversey meldt dat met haar systeem het aantal keren kan worden verhoogd tot vijftig. Het aanbrengsysteem zorgt voor een consistente verdunning en is ontworpen om te kunnen worden geïnstalleerd zonder grote aanpassingen aan de lijn, waardoor aanvullende kosten en uitvaltijd worden vermeden. 

www.diversey.com

 

Artikel delen