GKS ontwikkelt machine voor papieren zakken

GKS Packaging introduceert de LEAF, een nieuwe verpakkingsmachine om papieren zakken te maken. Deze verticale vorm-, vul- en sluitmachine produceert papieren zakken uit materiaal dat 100% recyclebaar en 100% composteerbaar is.

‘Wij hebben niet zomaar een bestaande machine aangepast, maar wij hebben een speciale machine ontwikkeld om de beste resultaten met papier te garanderen’, zegt sales director Roland Witvoet. ‘De basis functies van de machine zijn opnieuw ontwikkeld, daarbij even vergetend dat plastic bestaat. Hierdoor hebben we een maximale prestaties van alle machinefuncties bereikt. Het resultaat is het maken van een perfecte seal onder hoge druk, stabiel papiertransport, perfect vormen en het optimaal vouwen van de zak. LEAF is eenvoudigweg geheel  opnieuw ontworpen om te doen wat hij moet doen, perfecte zakken produceren met papier, zonder compromissen.’

 

Kunststof frame

De machine speciaal ontworpen voor papier, maar ook is rekening gehouden met de CO2-footprint en het milieu. Het filmrol frame is volledig gemaakt van gerecycled oceaanplastic, waardoor plastic afval wordt beperkt. De complete machine is opgebouwd uit recyclebare materialen. De machine werkt met alle papiermaterialen die zijn gecoat met een minimale sealcoating op het seal vlak. Er kan ook gaas van papier verwerkt worden dat in-line kan worden ingebracht en geseald achter een venster in de zak. Verder is de machine voorzien van iPad-interfaces aan beide zijden van de machine en heeft het de meest gebruikelijke en gewenste opties standaard op de machine. Bijvoorbeeld: handgreep, blokbodem, gaas materiaal invoegen, folie snij- en aanplaktafel voor snelle papierrol wisseling en automatische automatische zijdelingse papier verstelling.

Fruit Logistica Standnummer: A100

www.gkspackaging.com

Reacties

Reactie toevoegen