Gerhard Schubert vertegenwoordigt op Anuga FoodTec 2015

Gerhard Schubert zal op de Anuga FoodTec 2015 demonstreren hoe met 3D-technologie het voedingsmiddelen verpakkingsproces kan worden geoptimaliseerd. De TLM pickerlijn maakt gebruik van een 3D-scanner om de positie van de producten die worden verpakt te detecteren en de kwaliteit van de producten te controleren, zo laat het bedrijf weten.

Vervuiling op de productband of schade aan producten die worden verpakt, is moeilijk waar te nemen voor conventionele Vision Systems. Dit kan ervoor zorgen dat het verpakkingsproces wordt onderbroken en producten met kwaliteitsgebreken gewoon worden verpakt.

Het bedrijf in Crailsheim zal naar eigen zeggen middels 3D-technologie demonstreren dat deze problemen tot de verleden tijd behoren. Het systeem gebruikt gegevens die van de 3D-scanner afkomstig zijn om de drie-dimensionale vorm van het te verpakken product te berekenen en stuurt vervolgens een bericht naar de verpakkingsrobot indien de producten zijn beschadigd.

In Hal 8.1, stand D090 E099, zal het Duitse verpakkingsbedrijf dit tonen met behulp van een verpakking voor gesneden brood als specifiek voorbeeld. Sneetjes brood met “chippen” in de vorm van gaten, worden gedetecteerd door de 3D-scanner op de transportband. De machine blijft zonder onderbreking doorlopen. De TLM-F4 robots halen alleen de perfecte sneetjes van de band en plaatsen ze in twee stapels op transmodules. Vervuiling op de band, zoals bijvoorbeeld broodkruimels, worden als zodanig gedetecteerd en genegeerd door de robot. De TLM-machine die op de beurs zal worden getoond, haalt een totaal van 400 sneetjes brood per minuut.

De Anuga FoodTec 2015 staat gepland voor 24 tot 27 maart in Keulen.

www.gerhard-schubert.com

Gerhard Schubert at Anuga FoodTec 2015

Gerhard Schubert will be demonstrating at the Anuga FoodTec 2015 in Cologne, 24-27 March (Hall 8.1, stand D090 E099) how 3D technology can be utilised to optimise the food packaging process. The TLM picker line on display uses a 3D scanner to detect the position of the products being packed and check their quality, the German company informs.

www.gerhard-schubert.com

Reacties

Reactie toevoegen