Gecodeerde zoetigheid

Sibirsky Bereg, naar eigen zeggen leider in de Russische voedselmarkt, ging met Amcor in zee. Op 1 juli 2008 lanceerde het bedrijf een loterijsysteem, waarbij het de eters van haar �Kirieshky� snacks aanmoedigde om een bepaalde code in de verpakkingen te lezen en via een sms�je naar een bepaald nummer te sturen. Naast deze actie konden consumenten zich ook registeren op de website van het bedrijf. Ieder uur, gedurende tien weken, konden klanten een Apple iPod touch winnen.

 

�Amcor SerialCoding is ideaal voor spelletjes en promotieacties als deze. De technologie die Amcor leverde in Rusland, hielp ons om de klantloyaliteit de verbeteren en de verkoop- en consumptiecijfers in bepaalde regio�s in de gaten te houden. Door dit project waren we in staat om onze verkoopniveau hoog te houden, dit in een periode van een sterk afnemende vraag naar zoetwaren�, zegt Mikhail Senikov, directeur marketing en ontwikkeling bij Sibirsky Bereg.

 

Amcor SerialCoding kan volgens de onderneming tevens gebruikt worden om een product te beschermen tegen namaak en zorgt ervoor dat een verpakking is op te sporen. Het codeer systeem kan iedere boodschap die bestaat uit letters of cijfers afdrukken. Kirieshky snacks zijn verkrijgbaar in alle grote supermarkten en food stores in Rusland. Daarnaast levert Sibirsky Bereg ook aan gebieden als Kazakstan, Wit-Rusland, Oekra�ne, Europa, Azi� en Australi�.

 

www.amcor.com

Reacties

Reactie toevoegen