Güses online tool voor plantenetikettering

Güses online tool voor plantenetikettering

Het Duitse bedrijf Güse, actief in plantenetikettering, heeft een software ontwikkeld die het voor bedrijven eenvoudiger maakt om wettelijk conforme etiketten te maken voor de betreffende plantensoorten.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Het doel van de EU-controleverordening 2017/625 / EU (OCR) en de EU-fytosanitaire verordening 2016/2031 / EU (PHR) is het tegengaan van de invoer van uitheemse plagen.

Het EU-plantenpaspoort is als een geschikt formaat of standaard voor dit doel vastgesteld. Het is sinds 14 december 2019 verplicht - en draagt bij tot de traceerbaarheid - voor alle opplant bestemde planten. Vorm en inhoud zijn echter aan nauwkeurige richtlijnen onderworpen. Zo moeten onder andere de botanische naam en de traceerbaarheidscode van de plant, de code van het land van herkomst en het registratienummer van de verzender worden vermeld.

Online tool Güse

Met de browsergebaseerde software “EU-plantenpaspoort online” biedt Güse een oplossing voor het aanmaken van wettelijk conforme plantenpaspoorten. De systeemvereisten van de software zijn minimaal. Er is een internettoegang en een geschikte labelprinter nodig, informeert de fabrikant.

Meer informatie over de online tool van Güse is hier te vinden.

Artikel delen