FSC Friday voor verantwoord bosbeheer

In het kader van FSC Friday wordt op en rondom 25 september over de hele wereld verantwoord bosbeheer gevierd. FSC Nederland roept organisaties en consumenten op om van zich te laten horen op deze dag. Organisaties zetten zich onder de zinspreuk Forests For All Forever in om aandacht te vragen voor het belang van gezonde bossen.

Activiteiten

Ook in Nederland is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer dit jaar aanwezig op FSC Friday. Dit doet FSC Nederland niet alleen. Zo verschijnen er in de week van 25 september blogs vanuit een gecertificeerd bos in Brazilië en zijn er activiteiten rondom de film Holland, natuur in de Delta. Ook op Facebook en Twitter besteden organisaties onder #FSCFriday2015 aandacht aan het belang van gezonde bossen. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen: van consumenten, retailers en hout- en papierverwerkende bedrijven, tot woningcorporaties, gemeenten en waterschappen.

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van bossen wereldwijd. FSC wordt gesteund door milieu- en ontwikkelingsorganisaties. FSC heeft als doel om op een transparante manier te zorgen dat rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Deelname

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via fsc.nl/fsc-friday. Op deze pagina zijn ook communicatiematerialen, een deelnemerslijst en verdere informatie te vinden.

www.fsc.nl

Reacties

Reactie toevoegen