FSC event op Empack Brussel 2018

De Europese Commissie lanceerde eind mei haar plannen voor een nieuwe wetgeving die de strijd wil aangaan met de vervuiling van kunststof in zeeën en oceanen wereldwijd.

Concreet wil de wetgeving het gebruik van de zogenaamde single use plastics aan banden leggen door het gebruik ervan te reduceren of te verbieden. Met name voor toepassingen waarvoor alternatieven bestaan.

Deze initiatieven zullen impact hebben op de verpakkingen van de toekomst. Materialen afkomstig uit natuurlijke, hernieuwbare en recyclebare grondstoffen zullen een streep voor hebben, mits de grondstof op duurzame wijze ontgonnen wordt. Papier, karton en hout met een FSC-keurmerk kunnen een goed alternatief zijn. Aldus FSC België.

De Belgische tak van de organisatie houdt tijdens Empack Brussel 2018 – 3 en 4 oktober in Brussels Expo – een event waar diverse sprekers met praktijkvoorbeelden en verpakkingstoepassingen een overzicht bieden over bestaande en toekomstige mogelijkheden.

Het volledige programma is te vinden op: www.easyfairs.com/nl/empack-2018-brussels/empack-2018-brussels/programma-events/circulaire-economie/

www.easyfairs.com

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

woensdag 15 augustus 2018
FSC Friday op 30 september 2016.
woensdag 28 september 2016
UPM Raflatac en FSC Nederland gaan samenwerking aan op het gebied van duurzame labels.
vrijdag 3 juni 2016
donderdag 10 september 2015
donderdag 29 januari 2015