FSA dringt aan op kleine verpakkingen

De Britse Food Standards Agency heeft haar definitieve aanbevelingen voor de industrie gepubliceerd, met het doel consumenten minder suiker en verzadigd vet binnen te laten krijgen door het nuttigen van frisdrank, zoetwaren en banketproducten. Kleinere porties (o.a. 25cc blikjes) maken deel uit van dit plan.

De FSA hield bij haar aanbevelingen voor productaanpassingen rekening met de functionele eigenschappen van ingrediënten als suiker en verzadigde vetten. Behalve receptuur-wijzigingen zet de FSA ook in op kleinere verpakkingen. Blikjes mogen eind 2015 nog maar 250 ml frisdrank bevatten, in plaats van de huidige 330 ml (-24%). Ook moeten suikerrijke frisdranken 4% minder suiker bevatten ten opzichte van 2008, voor eind van 2012.

Uiterlijk eind 2012 moeten chocoladerepen en -tabletten uit porties van maximaal 40 gram bestaan. Zakjes met chocoladeproducten mogen dan nog maximaal 50 gram wegen.
Zoetwaren van chocolade, enkelvoudige biscuits en cake moeten ten opzichte van 2008 tien procent minder verzadigd vet bevatten. Samengestelde biscuits zonder chocolade, chocolade biscuits en 'non-plain' cake moeten tegen die tijd 5% minder verzadigd vet bevatten.

De FSA erkent dat bij sommige producten de doelstelling om technologische redenen moeilijk of niet kunnen worden gehaald. Zij accepteert in die gevallen dat de behaalde reducties niet resulteren in producten met minder calorieën.

 

 

Bron: 
VMT
Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen