Franse verpakkkingsbeurs toont nieuw tijdperk

Er zijn veel veranderingen gaande in de verpakkingssector. Een sector die momenteel een revolutie doormaakt. Frankrijk, bijvoorbeeld, eist 100% gerecycled plastic in 2025 en uiterlijk in 2040 een verbod op wegwerpverpakkingen en vanaf 2021 de volledige afschaffing van geëxpandeerd polystyreen. De All4Pack verpakkingsbeurs in Parijs (23 – 26 november) speelt hierop in en staat in het teken van verandering en duurzame ontwikkeling.

All4Pack in Parijs, Frankrijks toonaangevende verpakkingsbeurs, vormt om de twee jaar een ontmoetingsplaats voor 79.000 professionals. Deelnemers kunnen zich gedurende de gehele beursperiode laten inspireren door innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen die door de 1.350 aanwezige exposanten en merken zullen worden gepresenteerd. De komende editie, die zal plaatsvinden van 23 t/m 26 november 2020, zal ingaan op de veranderende regelgeving en maatschappelijke uitdagingen waar de sector mee te maken heeft.

Verpakkingen, noodzakelijker dan ooit tevoren

‘De uitzonderlijke situatie waarmee we te maken hebben in de strijd tegen COVID-19 en het beleid dat is ingesteld om deze aan te pakken, maakt ons attent op het nut en het belang van verpakkingen’, aldus All4Pack. ‘Zonder verpakkingen zouden de voedselveiligheid, de consumptie en de distributie van bepaalde producten eenvoudigweg onmogelijk zijn. Hoewel dit in het verleden soms in twijfel werd getrokken, dragen verpakkingen bij tot de instandhouding van de strategische sectoren in onze samenleving, zoals: voeding en basisbehoeften, gezondheid en hygiëne, of thuisbezorging.’
Gezien de omvang van de milieuproblematiek zijn de uitdagingen enorm. De All4Pack, is een vakbeurs die zich bezighoudt met deze verpakkingsvraagstukken.

Wilt u de komende editie van VerpakkingsManagement (mei-uitgave) ook digitaal ontvangen? Meld u hiervoor aan en u krijgt binnenkort de digitale versie in uw mailbox.

Lezingen

Daarnaast zal de All4Pack zal vele highlights bieden, zoals een rijke en uitgebreide reeks van lezingen en randevenementen:
• Een complete reeks conferenties over sectorspecifieke vraagstukken, met inbegrip van nieuwe regelgeving en de circulaire economie.
• De nieuwste trends op het gebied van materiaal, verpakkingen en intralogistieke innovaties voor een goed beeld van alle ontwikkelingen – te bezoeken op het speciale “All4Pack Innovations” beursplatform.
• Meetings met de spelers op het gebied van veranderprocessen en informatieuitwisseling over de best practices op het gebied van circulaire economie te bezoeken op het nieuwe beursplatform "Espace Objectif Zéro Impact".
• Een plek voor ontmoeting en dialoog over 4.0 technologieën en machineoplossingen, ten behoeve van het milieu, de werknemers en de industriële prestaties van bedrijven -Te bezoeken op het beursplatform “Le LAB By Geppia in hal 7.”

www.all4pack.com

https://verpakkingsmanagement.nl/lees-online

 

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

vrijdag 20 december 2019
maandag 10 december 2018