Finse chocolade in Metsä Board verpakking

Finse chocolade in Metsä Board verpakking

Het Finse familiebedrijf Kultasuklaa, producent van met de hand afgewerkte chocolaatjes, had een belangrijke wens voor haar nieuwe “It’s all about love”-praline doos: minder plastic. Hiervoor werkte het bedrijf samen met Metsä Board, fabrikant van premium vezelkarton en onderdeel van de Metsä Board Group.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Voor de verpakking is gekozen voor het nieuwe eco-barrière karton Metsä Board Prime FBB EB, omdat het plasticvrij is. Hierdoor heeft het geen kunststof scheiding nodig en kan het eenvoudig worden gerecycled. Het karton biedt een geschikte vet- en vochtbestendigheid en is veilig voor direct contact met levensmiddelen.

Hartvormige verpakking

De doos is gemaakt van een enkel stuk karton, in de vorm van een hart. De pralines worden beschermd door het eco-barrière karton aan de binnenkant van de verpakking. Het rooster dat de chocolaatjes gescheiden en op hun plek houdt, is eveneens vervaardigd van een enkel stukje eco-barrière karton. De verpakking is geproduceerd door het Finse Prem en CadPack, informeert Metsä Board.

Artikel delen