Fanuc introduceert compacte M-liA robot

Fanuc introduceert compacte M-liA robotFanuc introduceert haar eerste lichte en compacte delta robot met 0.5 kg payload, namelijk de M-1iA. Verkrijgbaar in een 4- of 6-assige uitvoering en in combinatie met het compacte en lichte robotdesign is deze uiterst geschikt voor de integratie in machines en productielijnen voor assemblage en Pick&Place toepassingen van lichte componenten.

Het cilindrische werkgebied, 100mm hoog met een diameter van 280 mm, is concentrisch ten opzichte van de robotbasis. Hierdoor kan de robot steeds de kortste en snelste bewegingen van en naar het product uitvoeren. De M-1iA is de meest compacte en lichtste parallelle robot op de markt, claimt Fanuc. Hij is de enige delta robot die zowel staand, hangend als aan de wand gemonteerd kan worden.

Bovendien kan deze robot ook in dual arm werken, aangezien hij in verschillende posities gemonteerd kan worden. De unit weegt  17 kg en neemt 0.21 m² oppervlakte in, dit maakt de robot geschikt voor toepassingen met weinig ruimte. Eveneens is deze unit uiterst geschikt voor toepassingen waarbij robot en operator in beperkte ruimte moeten samenwerken aan eenzelfde productielijn.
De M-1iA robot werkt standaard op 220 volt en beschikt eveneens over de laatste R-30iA besturing met het geïntegreerde visiesysteem (iRVision).

http://www.fanucrobotics.be/

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen