Espera levert weeg- en etiketteersysteem aan Fruitmasters

Espera levert twee weeg- en etiketteerlijnen en een extra lijn in het pakstation van Fruitmasters voor zacht fruit. Espera is een Duitse firma die etiketteermachines en volautomatische weeg-/uitprijsmachines ontwikkelt en levert. De Nederlandse vestiging in Heeze levert machines, onderdelen en service aan verpakkers van verse levensmiddelen.

De Espera software is geschikt voor de complexe (etiketteer)wetgeving en de eisen van de retailers. De lijnen kunnen worden gekoppeld aan het ERP-systeem van Fruitmasters. Daarnaast is er een operationeel voordeel van snelle etiketrolwissel en besparing van TTF-lint, aldus de leverancier.

De levering betreft drie volautomatische weeg- en etiketteermachines uit de ES7000 series die in de AGF-industrie worden ingezet. Het fruit wordt verpakt in een variëteit aan verpakkingen, gewogen en op gewicht geprijsd of op e-gewicht gecontroleerd. De verpakking wordt daarna voorzien van een actueel geprint boven- en/of onder-etiket. Middels TTF of thermisch printen worden de etiketten geprint met diverse variabele data en (bar)codes. De variabele data worden via een datamanagementsysteem van Espera aangestuurd.

Fruitmasters is een coöperatie van meer dan 425 fruittelers die als afzetorganisatie Nederlands fruit van de bron levert aan eindafnemers in binnen- en buitenland. Het is een facilitair en logistiek centrum voor koeling, sortering en verpakking van fruit.

www.espera.de/nl

www.fruitmasters.nl

Reacties

Reactie toevoegen