EFI Jetrion 4900 voor TLCG

The Label Collective Group (TLCG ) in Haaksbergen beschikt sinds kort over de nieuwste Jetrion 4900-330ML. Dit is een digitale pers van EFI met een printbreedte van 330 mm en met inline afwerking.

Uit het persbericht
TLCG houdt zich bezig met de fabricage en verkoop van onbedrukt en bedrukte labels, etiketten en stickers op rol. De groep bestaat uit drie bedrijfsonderdelen, namelijk: EtiketXL (bedrukte etiketten al dan niet in full colour), Labeldiscounter (onbedrukte labels, etiketten en stickers) en Etinq (thermische etiketten en labels voor labelprinters). De groep levert aan bedrijven in alle branches in heel Europa. Veel grafische bedrijven bestellen via de website www.etiketxl.nl bedrukte etiketten in full colour.
TLCG is een zeven jaar jonge onderneming die vanaf de start succesvol is en gezond blijft doorgroeien. Directeur/eigenaar Richard Rensen (foto): "Alles gaat steeds meer online. Daar spelen wij goed op in onder meer met onze productiemiddelen die zoveel mogelijk digitaal zijn en wij hebben een hoge graad van automatisering. Daarom kunnen onze klanten ook gebruik maken van variabel data printing bijvoorbeeld voor oplopend nummeren, ook voor barcodes. Orders komen voornamelijk online binnen. Wij bieden onze klanten een grote service. Bestellen kan 24 uur per dag en dat zeven dagen in de week. Dankzij een online prijscalculator  weet de klant binnen enkele muisklikken precies waar hij aan toe is, dus wat hij voor een bepaald product moet betalen en de levertijd. Als het moet kunnen wij zeer snel leveren ongeacht vorm, formaat of aantallen en zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het product. Niet voor niets groeiden wij binnen zeven jaar van een paar opdrachtgevers naar 27.000 klanten en wij blijven groeien. Daarom investeerden wij onlangs in het nieuwste model van de Jetrion 4900 digitale pers van EFI om daarmee voorlopig aan onze behoefte naar meer productiecapaciteit te voldoen."

De EFI Jetrion 4900-330ML is een 5-kleuren digitale pers (CMYK + wit) met een breedte van 330 mm en met inline afwerking. Rensen: "Daarmee zijn wij een van de eerste etikettendrukkers wereldwijd die printen en stansen in één machine hebben. De nieuwe laser die voor stansen wordt toegepast  gebruikt 95 procent van de kracht in het stansen en slecht vijf procent komt in de drager (voorheen was dat 25 procent). Het gevolg is dat het etiket veel gemakkelijker van de drager komt waardoor onze etiketten perfect geschikt zijn voor verdere machinale verwerking op bijvoorbeeld etiketteer machines. De printbreedte van 330 mm (was voorheen 210 mm) stelt ons in staat grootformaat etiketten  (250x470 mm) te leveren zoals voor verpakkingen van voedingssupplementen. Ook kunnen wij meer banen naast elkaar printen. Als bijvoorbeeld een etiket 80 mm hoog is kunnen wij vier etiketten naast elkaar produceren (voorheen waren dat twee etiketten). Kortom,  met de nieuwe digitale pers van EFI kunnen wij voorlopig onze groei in productie opvangen en bieden wij onze klanten meer mogelijkheden met de uitstekende service en snelheid die zij van ons gewend zijn."

 

Bron: 
EFI
Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen