Eerste �vollständigkeitserklärung� vereist voor VerpackV

 

 

Voor de 5e editie van de Duitse verpakkingsverordening, VerpackV, moet men v��r 1 mei 2009 de eerste zogeheten Vollst�ndigkeitserkl�rung (VE) over 2008 zijn ingediend. Dit geldt ook voor Nederlandse bedrijven die naar Duitsland exporteren, meldt Gianna Corbelli van de Nederlands-Duitse Handelskamer.

 

De VerpackV verplicht alle bedrijven, die een grote hoeveelheid verpakkingen naar Duitsland exporteren, jaarlijks een VE deponeren bij de Duitse Industrie- und Handelskammer (IHK). De eerste verklaring gaat over de periode 5 april 2008 tot en met 31 december 2008. Het betreft hier bedrijven die verpakkingen voor het eerst in Duitsland in omloop brengen en die over de grens van 80 ton glas, 50 ton papier of 30 ton plastic, blik of aluminium komen.

 

Na het opstellen van de VE moet een accountant, belastingsadviseur of be�digd expert deze controleren en ondertekenen met een elektronische handtekening. Deze verklaring moet vervolgens door het bedrijf aan de IHK gestuurd worden. De complete afhandeling gebeurt via het online portaal van de IHK, aldus Corbelli. Hiervoor heeft de IHK een nieuwe website (zie link) opgesteld, waar de bedrijven zich kunnen registreren en vervolgens de VE opstellen.

 

www.ihk-ve-register.de

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen