Ecover afwasmiddel in 100% rPET-fles

Ecover, producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, introduceert een afwasmiddelfles van 100% gerecycled kunststof. ‘Een doorbraak in de strijd tegen wegwerpplastic’, aldus het bedrijf.

In het huidige productassortiment gebruikt Ecover 75% PlantPlastic voor hun flessen en in 2014 lanceerde het merk voor het eerst de limited edition Ocean Bottle. Met de nieuwe fles bewijst Ecover dat plastic afval waarde heeft. Het plastic dat is gebruikt is transparant, omdat dit makkelijker herbruikbaar is dan gekleurd plastic. Het PET is afkomstig van transparante water- en soft drink flesjes uit Europa. De ecologische voetafdruk is 70% lager dan wanneer nieuw plastic zou zijn gebruikt, aldus de fabrikant.
Volgend jaar gaat het merk voor het eerst gerecyclede materialen gebruiken in haar PP-flesdoppen en zich inzetten voor meer faciliteiten die deze doppen daadwerkelijk omzetten in (her)bruikbare materialen. De huidige doppen zijn al ontworpen met minder plastic, waardoor het bedrijf jaarlijks 14 ton polypropeen plastic bespaart in het productieproces. Daarnaast start Ecover dit jaar met tests om een nieuwe generatie afbreekbare materialen te gebruiken in plaats van plastic.
De nieuwe retro-look van de fles is een knipoog naar de originele, eerste Ecoverfles en herinnert aan de missie waarmee het merk 40 jaar geleden begon: het opschonen van onze planeet.

www.ecover.com/nl

Reacties

Reactie toevoegen