Duurzame verpakking voor vers vlees

Het is Bio4Pack gelukt om een verpakking voor vers vlees te produceren die voldoet aan de eisen die gesteld worden aan voedselveiligheid én aan de composteerbaarheid van de verpakking.

De ontwikkeling van de composteerbare vers-vlees verpakking heeft de nodige voeten in aarde gehad. Bio4Pack wilde perse een verpakking ontwikkelen die van A-tot-Z voldoet aan de strenge eisen van keuringsnorm EN13432 ten aanzien van composteerbaarheid. Dat hield concreet in dat zowel de schaal, als de folie, de absorptiepads, het label en de inkt van het label aan deze eis moest voldoen. Vooral de schaal zorgde hierbij voor de nodige problemen. Deze is vervaardigd uit PLA (Poly Lactic Acid) dat wordt verkregen uit suikerriet. Dit materiaal is van nature hard, maar bros. Het heeft enige tijd gekost om een impact-additief te vinden die de schaal de benodigde stevigheid geeft en voldoet aan de EN13432 norm.

Ook de zoektocht naar het pigment die de schaal de herkenbare groene kleur geeft en voldoet aan de EN13432 norm, was lastiger dan verwacht. Uiteindelijk is het gelukt om een verpakking voor vers vlees te ontwikkelen die aan alle eisen ten aanzien van composteerbaarheid en voedselveiligheid voldoet en zonder problemen op de bestaande productielijnen te verwerken is, informeert Bio4Pack.

Over Bio4Pack

Bio4Pack is sinds 2009 actief in het op de markt brengen van verpakkingen die duurzaam en composteerbaar zijn. In eerste instantie leverde de onderneming vooral verpakkingen voor biologisch geteelde AGF-producten, maar de laatste jaren is de toepassing van biobased verpakkingen sterk toegenomen.

www.bio4pack.com

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws